Onze organisatie

 

Het atelier is opgericht door Manou Bach. Ze is naast Hearts & Letters ook twee dagen werkzaam als activiteitentherapeut bij Revalidatiecentrum Revant Breda. Het creatief werken levert een belangrijke rol aan het herstelproces. Daarnaast is het belangrijk om ook na de revalidatie invulling te hebben op het gebied van dagbesteding, uitdaging, ontwikkeling en ontspanning.

Als het hervatten van de bestaande dagbesteding/werk/scholing niet meer mogelijk is, is het belangrijk om daar een alternatief voor aan te kunnen bieden. Helaas is het aanbod om (na de revalidatie) naar door te kunnen verwijzen zeer klein. Hierdoor is het idee ontstaan om een activiteitengroep in Rijen te starten.

 

In januari 2012 is Manou van huis uit gestart met 3 deelnemers. Na een jaar groeide ze met haar groepje en hobbymaterialen uit haar woonkamer en is ze met Gemeente Gilze en Rijen rond de tafel gaan zitten, op zoek naar een nieuwe locatie in Rijen. Wij danken de gemeente voor hun vertrouwen, enthousiasme en hulp om deze plannen te hebben kunnen verwezenlijken.

Op 1 februari 2013 is er samen met het bestuur een stichting opgericht. Na een aantal weken klussen zijn de deuren van de activiteitengroep geopend op Atalanta 18 in Rijen. Inmiddels is de stichting alweer 1,5 jaar in de schoorveken 89a gevestigd.

Omdat bij Manou al haar werkstukken, decoraties & ideeën door hartjes, spreuken, teksten en letters zijn geïnspireerd is uiteindelijk de naam Hearts & Letters ontstaan. Manou houdt van spullen die een verhaal met zich meedragen en knapt liever oude meubeltjes op dan ze nieuw te kopen. Ze heeft dan ook geprobeerd zoveel mogelijk haar eigen stempel op de inrichting van de activiteitengroep te zetten en hierdoor een huiselijke en gezellige sfeer in de ateliers weten te creëren.